The Heart of Home Projektet

Ifølge WHO er indendørs luftforurening på grund af madlavning over åben ild et af de mest almindelige sundhedsproblemer i Colombia.

Det er kvinder og børn, som er hårdest ramt, fordi det oftest er dem, som står for det huslige arbejde i Columbia. Det ville vi gøre noget ved, så i 2019 startede vi projektet Heart of Home med det formål at finde en løsning på det forurenede indeklima. Vi fandt hurtigt ud af, at vi med et moderne øko-komfur kunne eliminere den skadelige partikelforurening fra ildstedet, og indtil videre har vi installeret ovne hos 60 kvindelige kaffebønder og deres familier og på den måde sikret dem en lidt sundere hverdag.

HVORDAN HAR ØKO-OVNEN FORANDRET CARMEN TULIA RAMIREZ’ LIV?

På en typisk dag, før Carmen fik øko-komfuret installeret, startede hun tidligt om morgenen med at tænde bålet for at varme huset op og lave mad et par timer senere. I løbet af dagen fodrede hun bålet med store mængder træ blot for at holde gløderne og varmen i gang. Sodpartiklerne fra den åbne ild spredte sig overalt i huset – også til den luft, som Carmen og hendes familie indåndede. Takket være øko-ovnen kan Carmen nu starte sin dag senere om morgenen. Ovnen varmer hjemmet meget hurtigere op og holder på varmen længere. Det betyder, at Carmen bruger meget mindre brænde end før for at få et varmt hjem og et bål at lave mad på, og asken fra komfuret bruger hun som gødning. Den ekstra tid bruger Carmen sammen med sin familie og på at udvikle sin virksomhed. Men bedst af alt er, at hendes børn ikke længere behøver at lege og sove i et forurenet indeklima.

 

Vores kaffe serveres med fuld bevidsthed om vores ansvar for hele værdikæden – hele vejen fra vores dygtige kaffedyrkere til din yndlingskop.

 

Genanvendelig emballage

Opdag mere

Hver historie har 3 sider

OPDAG MERE

The positive cup

OPDAG MERE